Eurobasket

Πρίντεζης: «Δεν έχουμε παίξει ούτε το 50% από όσο μπορούμε»

Ο Γιώργος Πρίντεζης θεωρεί πως η Εθνική δεν έχει αποδώσει ούτε το μισό από τις πραγματικές της δυνατότητες και θεωρεί πως αν πλησιάσει το μέγιστο μπορεί να αποκλείσει τη Λιθουανία.

Ξέρει καλά και ο ίδιος ο Γιώργος Πρίντεζης πως η Εθνική δεν έχει αποδώσει μέχρι τώρα όπως πραγματικά μπορεί. Γι’ αυτό και αισιοδοξεί πως αν πλησιάσει στο 100%, μπορεί να αποκλείσει απόψε τη Λιθουανία για τους «16».

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης

«Στην πρώτη φάση δεν ήμασταν όπως θα θέλαμε και δεν παίξαμε το μπάσκετ που πραγματικά μπορούμε. Πιστεύω πως δεν παίξαμε ούτε το 50% από όσο μπορούμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα όμως τα νοκ άουτ είναι διαφορετικά παιχνίδια. Θα πρέπει να δώσουμε το 100%, γιατί αν χάσουμε θα πάμε σπίτια μας αύριο. Θα πρέπει να διορθώσουμε αρκετά πράγματα, γιατί στην πρώτη φάση δεν ήμασταν τόσο καλοί και να παίξουμε σαν ομάδα. Αν παίξουμε σαν ομάδα, πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε. Θα πρέπει όμως να το δείξουμε στο γήπεδο, όχι στα λόγια. Θα χρειαστεί να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι και πολύ καλύτεροι στην άμυνα. Θεωρώ πως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα», τόνισε ο διεθνής φόργουορντ.

«Περιμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι από την πρώτη φάση, γιατί είμαστε πλέον στα νοκ άουτ. Αντιμετωπίζουμε μια πραγματικά καλή ομάδα, που έχει καλή χημεία και παίκτες-κλειδιά όπως ο Βαλαντσιούνας. Πιστεύω όμως πως αν αποφύγουμε κάποια εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και περιορίσουμε τον Βαλαντσιούνας, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε. Ο Βαλαντσιούνας και ο Κουζμίνσκας είναι σημαντικοί παίκτες, αλλά η Λιθουανία διαθέτει κι άλλους, όπως τον Μοτιεγιούνας, τον Ματσιούλις και τον Καλνιέτις. Δεν πρέπει να προσαρμοστείς μόνο απέναντι σε έναν παίκτη, αλλά να παίξεις σαν ομάδα. Είδαμε ότι η Λιθουανία με εξαίρεση την ήττα από τη Γεωργία κέρδισε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της κι έπαιξε πολύ καλά, γι’ αυτό θα πρέπει κι εμείς να είμαστε πολύ καλοί», πρόσθεσε.

Όσο για τον παράγοντα της πίεσης, είπε: «Και οι δύο ομάδες έχουν εμπειρία. Στα προηγούμενα χρόνια είχαμε πολύ καλή πορεία στην πρώτη φάση, αλλά χάναμε στα νοκ άουτ. Ελπίζω αυτή τη φορά να νικήσουμε και να συνεχίσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x